Menu Sluiten

Subsidies

Extra lage investering dankzij subsidies op LED verlichting

Energie Investeringsaftrek (EIA)

Als bedrijf, stichting of vereniging kun je met de Energie Investeringsaftrek (EIA) fiscaal voordeel behalen als je investeert in energiezuinige technieken zoals LED verlichting. Om gebruik te kunnen maken van de EIA moet je je aanmelden binnen 3 maanden na het geven van de opdracht melden.

Met de EIA kun je 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de winst. Hiermee verlaag je jouw fiscale winst.

De regeling levert gemiddeld 11% voordeel op ondernemers, stichtingen en verenigingen die belastingplichtig zijn voor inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Naast de gebruikelijke afschrijving voor jouw investering profiteer je met LED verlichting natuurlijk ook van een vaste lagere energierekening.

Voor 2022 is er een budget van 149 miljoen euro beschikbaar.

Klein­schaligheids­investerings­- aftrek (KIA)

Als je in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen, dan kun je in aanmerking komen voor de Klein­schaligheids­investerings­aftrek. De bedrijfsmiddelen waarin je investeert, moeten dan wel in aanmerking komen voor investeringsaftrek. Dit is het geval bij jouw investering in LED verlichting.

Om in 2022 in aanmerking te komen voor de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek moet je als onderneming een bedrag tussen € 2.401 en € 332.994 investeren in bedrijfsmiddelen voor jouw onderneming.

Sport­accommodaties (BOSA)

Amateursportorganisaties kunnen voor energiebesparende maatregelen op sportaccommodaties een beroep doen op de subsidieregeling Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA). Maatregelen gericht op o.a. energiebesparing, circulariteit en klimaatadaptatie komen binnen de BOSA in aanmerking voor 10% extra subsidie, bovenop de standaard 20% subsidie op de gemaakte investering (incl. BTW). Opgeteld kunnen organisaties binnen de amateursport in totaal dus 30% van hun investering dankzij de BOSA terugkrijgen. Het minimale subsidiebedrag is 2.500 euro. De minimale investering is dus 8.334 euro (incl. BTW).

Door gebruik te maken van deze subsidies verdien jij je investering op energiezuinige installaties nóg sneller terug. Neem nu contact op met QLedz. We spreken de mogelijkheden graag met je door.